Offset tisak
Offset tisak je metoda tiska namjenjena za visoko kvalitetne tiskovne materijale namjenjene za tisak u večim nakladama / količinama.
Prednosti offsetnog tiska (u odnosu na druge tehnike tiska) su visoka kvaliteta otiska te niže cijene po otisku (zbog većih količina otisaka i fiksnih troškova pripreme).
Proizvodi koji se najčešće izrađuju u offset tisku su: knjige, monografije, časopisi, plakati, memorandumi, mape, letci, korporativni materijali, brošure, katalozi, depilijani, pozivnice, papirnate vrećice, kuverte, …
Metoda offsetnog tiska podrazumjeva snimanje i izradu ploča za tisak (CTP ploče), pripremu stroja, sam tisak te fazu sušenja boje i doradu finalnog proizvoda. Potrebno je uzeti u obzir da je offset tisak stoga metoda koja ima više faza, te iziskuje određeno vrijeme izrade.

Digitalni tisak
Digitalni tisak je metoda tiska koja je namjenjena za brzu i efikasnu izradu manjih količina tiskovnih materijala. Za vrhunski digitalni tisak se odlučujete i ako Vam je potrebna izrada materijala u više varijanti (primjerice više vrsta vizitki) ili probni otisci.
Prednosti digitalnog tiska su brzina i jednostavnost izrade te ne zahtjeva velike narudžbe.
Proizvodi koji se najčešće izrađuju na digitalnom stroju su: vizitke, plakati, memorandumi, mape, letci, depilijani, kartice, naljepnice, pozivnice, kuverte – u malim nakladama.

Ostale vrste tiska
Slijepi tisak ili Blindruck tisak su tehnike tiska koje služe davanju naglaska ili posebnosti kod specijalnih proizvoda. Izvodi se prilikom pritiska kliše ploćice koja daje određeni reljef na papiru te daje ekskluzivnost u konačnici, reljefni tisak. Uz reljefni tisak može se dodati i foliotisak koji u određenoj boji folije daje dodatni naglasak, od standardnih folija u ponudi imamo zlatnu (zlatotisak), srebrnu (srebrotisak), crvenu, bijelu, plavu, te još nekoliko standardnih boja.
Proizvodi koji najčešće koriste ove tehnike su: pozivnice, kuverte, etikete i napljenice, vizitke, posebna ambalaža, ekskluzivne vrećice…

Leave a comment

Crtica o nama

Preko 20 godina ispunjavamo i ostvarujemo poslovne i privatne ideje naših klijenata. Želja nam je ostvariti zamisao u fizički proizvod u najkraćem mogućem roku. Tu smo za Vas.

© MPrint, 2022. Sva prava pridržana.
Powered by INVERSE Technologies